Importanta temei de WordPress pentru traficul blogului

Omul cat traieste invata si astazi am invatat o lectie foarte importanta pe care vreau sa v-o impartasesc si voua in speranta ca va va ajuta in cariera voastra de bloggeri: vom vorbi despre cat de important este ca tema pe care o foloseste blogul tau sa fie una curata si bine creata. Altfel, pierzi vizitatori!

Pana acum, eu nu stiam asta si in general le lipeam blogurilor mele cate o tema de WordPress gratuita care mie mi se parea ca arata bine. Nu ma pricep la programare – desi am invatat de nevoie niste lucruri minore – asa ca tonele de cod ale temei nu imi ziceau absolut nimic. Si pot spune ca eram (si sunt in continuare) destul de multumit de cum arata totul cu temele free de WordPress.

Dar se poate mai mult – am aflat asta pe propria-mi piele dupa ce am schimbat tema free a unui site cu o tema Premium pe care am cumparat-o si destul de ieftin (cam 40 de dolari cu utilizari nelimitate): o tema curata, scrisa cu cap si cu SEO automat poate face minuni vizavi de trafic. Las imaginea de mai jos sa spuna totul:

schimbarea-temei-wordpress

Inceperea cresterii progresive a traficului apare chiar in momentul in care imi schimb tema blogului din una free in una premium. Nu s-a modificat cu nimic lista de back links, nu mi-a crescut Page Rank-ul, nici macar nu am postat vreun articol care sa aduca trafic. Pur si simplu, pe articole vechi, a crescut traficul ORGANIC (adica persoane venite de pe motoare de cautare).

Am folosit aceleasi meta tags, aceleasi descrieri, nu s-a schimbat nimic. Decat tema. Si avand in vedere ca aproape s-a dublat traficul blogului, cred ca putem spune ca investitia intr-o tema WordPress Premium merita toti banii.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.