Ma, mie mi-a placut Sucker Punch

Uite, abia aseara am apucat si eu sa vad Sucker Punch – nu stiam foarte multe despre film in sine, dar ma incerca o vaga senzatie cum ca mi-ar placea sa-l vad. Oarecum normal, zic din adancul boaselor, caci posterul era imbietor ca o prostituata:
sucker-punch-poster1
Sucker Punch lasa, pana la urma, un gust usor erotic, dar nesatisfacator, semanand cu un fel de ritual ezoteric pentru oPsedatii de jocuri pe calculator, visand la ochi mari de fetitze mici cu usoare tente asiatice, dar si usor impresionabili de robotei, zombie si alte natii de undeazi, dragoni si spectacol incredibil dar… spectaculos.

Pana la urma, ca toata actiunea filmului se petrece in realitatea disociata a unei tipe dintr-un azil de nebuni, o tipa intens sedata si careia urmeaza a i se face o lobotomie rapida. Pana la urma, filmul nu incearca sa dea mari lectii de viata – excluzand aici morala de la final – si nici nu-si doreste sa castige vreun Oscar pentru actorie. Este un film de actiune si atat. Si ca film de actiune, scuzata sa-mi fie nesimtirea de a recunoaste, este un excelent film realizat de un maestru al efectelor speciale si un adulator al CGI-ului (grafica generata de computere) – Zack Snyder.
sucker-punch-poster2
A, ca personajele principale sunt toate femei bune care in genere accepta si chiar asuma rolul de jucarii sexuale – apai asta nu e decat un bonus care aduce o incarcatura erotica cu atat mai placuta. Ca se intampla ca filmul sa fie vizionat de femei supraponderale care militeaza impotriva tratarii femeilor ca niste obiecte – apai tocmai aici e baiul si ghinionul lui Sucker Punch. De asta isi ia note mici de la critici de film (in general femei) si note relativ mari de la public – relativ mascului, relativ capabili sa inteleaga filmul si ca divertisment, nu doar ca arta.
sucker-punch-poster3
Deci da, mie mi-a placut Sucker Punch si vi-l recomand din suflet. Macar pentru fetele frumoase si imaginea de milioane, si tot merita:
sucker-punch-poster4
Pai nu?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.