Am fost Contratimp in Severin

Contratimp este un film prost facut de Media Pro Pictures – evident, nu despre el voi scrie astazi, ci despre Contratimp-ul de Severin, primul reality show severinean si prima emisiune gen treasure hunt din Romania (cel putin din cate stiu eu). Prima editie la care am avut bucuria si onoarea (in ciuda limbajului de lemn, nu pup pe nimeni in fund, ci vorbesc sincer) sa particip impreuna cu Alina. Echipa lenesilor. Couch potatoes-ii. :)

Pe scurt, emisiunea e un fel de Amazing Race pe plan local – deci n-am ajuns, din pacate, in Egipt sa mancam nasul Sfinxului – una care s-a desfasurat de-a lungul a 8 probe imprastiate cu cap prin Severin, dintr-un colt in altul, cu oameni pusi pe fuga (probabil – noi nu prea) si pe fapte mari.

A trebuit, asadar, sa invatam un copilas de gradinita ce-i aia origami (evident, nici noi nu stiam), a trebuit ca Alina sa mearga cu-n ou in gura (de gaina. Oul, nu gura) si in general sa ne punem la grea incercare muschii si articulatiile obosite de trecerea timpului in regim de “no, can’t do!”. Nu zic insa mai mult despre probele Contratimp pentru ca exista sansa infima ca cineva sa citeasca blogul meu inainte de a vedea emisiunea si n-as vrea sa existe spoliere…

Tot ce pot sa spun este ca am fost profund impresionat: n-a fost ceva “de provincie,” un lasa-ma sa te las, un “las-o ba, ca merge asa” – sau daca a fost, nu s-a simtit asta. Totul a curs rapid, frumos, a fost intens, amuzant si extrem de dificil, iar in final norocul, acea permanenta “loterie a penaltiurilor” a ales castigatorii. Iar in final ne-am stropit toti cu sampanie – era prea calda pentru a fi bauta :D

Inca nu stim exact cand o sa apara emisiunea pe TV – RTS este locul unde ne puteti vedea si puteti urmari un show severinean facut foarte bine (cel putin asa a parut de-acolo, din inima lui), unde puteti deveni fanii nostri (muhaha) si unde puteti vedea de ce imi promit de vreo 6 luni ca slabesc. Candva prin octombrie si, rumor has it, inclusiv pe net. De asemenea, puteti tine un ochi permanent pe DTS Flow, site-ul ONG-ului cu acelasi nume care a facut totul posibil si care face multe alte lucruri ce merita aplauze, cel putin la nivel local.

A fost frumos. O stiruta despre Contratimp in Severin, inclusiv cearcane & sunci saltarete marca EU, puteti vedea aici.

Later update, pentru cei cu lene mare-n oase:

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.