Am luat Kindle de pe Amazon – mult mai rentabil!

De ceva vreme mi se pusese pata sa imi cumpar un Kindle desi aveam un eBook reader castigat de Alina. Insa eBook-ul (un Prestigio ce pare acum butucanos pe langa delicatul Kindle) m-a suparat rau de tot intr-o zi cand am iesit afara, dornic sa citesc la aer o carte. Era imposibil fiindca n-avea, evident, eInk-ul lui nenea Kindle.

Asa ca m-am hotarat sa fac pasul cel mare si sa imi iau celebrul Kindle, ajutat sa ma decid si de faptul ca aveam deja un credit de 70 USD pe Amazon (deci, practic, m-a costat doar $39 Kindle-ul). Asa ca am mai trecut printr-un first istoric, i-am zis lui Amazon toate datele de pe cardul meu si am tras comanda (suspect, de pe Amazon.co.uk nu poti sa-ti iei Kindle, ceea ce inseamna ca tre’ sa platesti vama fiindca iti ajunge tocmai din US). Si-n plus, cu “discountul” asta m-a costat totul muuuuuult mai putin decat daca il luam din Romania, ceea ce e mereu un bonus.

Si astazi a ajuns, cu doua zile mai devreme decat data estimata, ceea ce m-a bucurat tare. Fiindca am un Kindle mai plimbat decat mine prin lume (a fost printr-o gramada de orase din America, a vazut Germania si Polonia…) si este super mega tare!

I-am tras si niste poze pe care le sheruiesc cu voi (un “voi” generic, in caz ca ajunge cineva aici cautand detalii despre Kindle), pentru a-l vedea cum arata comparativ cu alte device-uri, inclusiv o traditionala carte:

Mi-am luat si 60 de carticele free ca sa am cu ce sa incep si probabil ca o sa apelez la clasicele torente pentru a-mi “incarca” biblioteca virtuala in viitor. Cateva lucruri sunt sigure: Kindle reuseste sa bata fara probleme eBook reader-ul Prestigio pe care il aveam si cred eu ca orice eBook reader cu ecran LCD luminat, tocmai pentru ca ofera o claritate incredibila chiar in bataia soarelui (de fapt, parca cel mai bine se vede pe Kindle cand e soarele puternic afara). Acum trebuie doar sa-mi gasesc timp sa-l si citesc asa cum merita :)

5 thoughts on “Am luat Kindle de pe Amazon – mult mai rentabil!”

  1. Am doua intrebari in legatura cu acest gadget. Se pot copia pe el si alte carti sau documente decat cele luate din baza lor de date? Daca nu se pot copia din PC carti, exista “ajustari” pe care le pot face diversi baieti priceputi astfel incat sa mearga?

    Reply
  2. Da, se pot folosi si carti luate de pe net. Nu stie sa citeasca epub-uri (dupa parerea mea cel mai bun format), dar exista convertoare free si foarte bune din epub in formatul de Kindle – eu folosesc calibre. Sau bagi PDF, TXT, Mobi si gata :)

    Reply
  3. Malina, cel pe care il am eu este doar pentru citit. Nu stiu daca exista variante care sa faca playback de muzica si video si sincer nu cred ca fac asta datorita tehnologiei lor care imita cerneala, deci automat sunt alb negru.

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.