Bai, fastfudurilor, bai!

Ca orice tip in his mid 20s, cu prietena stabila si cu pasiune pentru calculator & bere, sunt un un amic cu junkfoodu’, implicit cu fastfudurile. Le cunosc indeaproape pe toate pe o raza de 2-3 kilometri si, chiar daca ar trebui ca macar sa am bunul simt sa caut alte lucruri cu care sa ma laud, pot sa spun ca sunt tare suparat pe ele.

Chiosculetele de tip fast food (pentru ca doar despre asta se poate vorbi in Severin unde pana si MC Donald’s-ul a “deschis” un fel de rulota care n-a rezistat decat o luna, doo) au in mare aceeasi oferta: hamburger, cheeseburger, shaorma si niste dubiosenii de sandvisuri pentru cei afectati de criza. Toate aceste chiosculete, in urmatorul an, vor da faliment. Pun pariu, daca vreti, bai, fastfudurilor, bai.

De ce vor da faliment, poate se intreaba cei doi cititori ai blogului. Ei bine, pentru ca fast food-urile din orasul asta (si, desi nu am cunostinte chiar atat de vaste, as risca si-un “tara asta”) sunt de cacat si, ca tot romanu’, dupa ce isi fidelizeaza o tzara de burtosi, incep sa-i f**a in gura. Sa se cace in ele de sandvisuri si shaorme si ce-or mai servi ei.

Nu stiu daca v-ati dat seama (pentru sanatatea voastra, sper sa nu), dar orice fast food incepe in forta: portii mari, ingrediente alese, proaspete, bune, suficinet ketchup, destula maioneza, totul ca la carte. Devi fan si bagi, si bagi, si bagi. Pana cand nenea patronul se prinde si isi zice, ca un adevarat om de afaceri care este: “Pai daca bou’ asta tot cumpara de la mine, de ce sa nu mai tai din carne? Mai pun niste apa in mustar… si ia mai da-o dracu’ de rosie, ca si-asa pun ketchup”.

Si asa, incet-incet, hamburgerul pe care il mancai cusexyhamburgeru atata pofta devine o balega cauciucata, fastfoodul incepe sa o ia in jos, chiar daca din inertie se mai taraste o vreme (ca deh, “poate au gresit de data asta”) si pana la urma moare, la fel ca fastfudu dinainte. Pentru ca asa “se face afaceri” in Romania.

Luati Mecdonaldsu ca exemplu, ca tot l-am mentionat mai devreme. Cine ar prefera un hamburger(sau oricum l-ar boteza) de la mec, unul cu carnea aia cu gust de carton, cu castravetii aia murati de parca-s muci, cu toate neajunsurile si micimile lui, in locul unui hamburger adevarat, mare, suculent, cu carne adevarata, cu varza nesimtita, cu mustar cumparat din colt, cu usturoi puturos, de tara? Eu unul, nu. Si totusi, uite ca McDonald’s supravietuieste si se extinde si e bine-mersi, in timp ce imputiciunile de chioscuri pe care le preferam se duc dracului. De ce?

Pentru ca romanul nu stie sa faca afaceri. Pentru ca romanul vrea sa te fure macar un pic, acolo, chiar daca le merge foarte bine si n-au niciun motiv sa o faca. Pentru ca romanul vrea sa fie destept. Si uite asa, pana la urma, toate fastfudurile din colt o sa dea faliment, bai fastfudurilor, bai.

Si eu ce mai mananc?

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.