Cărți cu zombie în limba română

Încă de mic am fost atras cărțile pe care eu le numeam de aventură. Mi-au plăcut la nebunie Căpitan la 15 ani, Aventurile lui Huckleberry Finn, precum și orice film care avea, până la urmă, o oareșce urmă de survival strecurată pe-acolo. Am crescut și gusturile au rămas, în mare, în același domeniu. Îmi plac la nebuniile scenariile post apocaliptice, imi plac situațiile alea gen “I Am Legend” când rămân doar câțiva supraviețuitori să înfrunte pericole nemaivăzute și să repopuleze planeta. Mai ales partea cu repopulatul planetei îmi sună bine…

În această categorie destul de vastă a poveștilor post apocaliptice, o nișă tare dragă mie este apocalipsa zombie. Cărți cu zombie, adică, zombie clasici a la Romero, zombie înceți și proști care se înfruptă din creiere proaspete, sute de zombie care sunt periculoși tocmai datorită cantității în care îi întâlnești și nu datorită cine știe căror calități supraomenești dobândite, paradoxal, după moarte.

Din păcate, se pare că în România nu sunt mulți fani ai cărților cu zombie, pentru că mi-a fost imposibil să găsesc măcar o carte cu zombie în limba română. Chiar nu există deloc cerere pentru acest gen post apocaliptic sau editurile noastre chiar nu știu că au o piață dornică de cărți care nu se găsesc nicăieri?

Am citit destule cărți cu zombie în limba engleză – de la porcării scrise de autori anonimi, până la cărți extrem de bine scrise și chiar serioase în ciuda subiectului pe care mulți îl consideră nedemn de literatură. Dar, până la urmă, gusturile nu se discută și eu vreau o carte cu zombie în limba română!

O vreau atât de tare încât de ceva vreme mă gândesc să mi-o ofer, scriind-o singur. De idei nu duc lipsă, asta e clar, dar mă gândesc că or știi editurile ce-or știi dacă nu vor să testeze apele cu clasicii – sau mai puțin clasicii – zombie.

Voi ce ziceți? V-ar plăcea să citiți cărți cu zombie în limba română, dacă ar exista cărți bune disponibile? Dacă da, există vreuna tradusă în minunata noastră limbă?

5 thoughts on “Cărți cu zombie în limba română”

  • Am aflat cu ceva timp in urma ca exista o colectie de povesti scurte, creata de autori romani. Review-uri destul de slabe, dar e normal fiindca nu poti numi, in general, literatura de calitate o carte cu zombies :) N-am incercat-o inca fiindca era destul de scumpa cand am gasit-o prima data, iar apoi nu am mai reusit sa dau de ea. De asemenea, stiu ca a fost tradusa si World War Z – dar se pare ca nu mai este in stoc nici ea.

   Deci, pe scurt, inca e greu :)

   Reply
  • Avem la editura Nemira Fata cu toate darurile si continuarea Băiatul de pe pod si la editura Rao daca ai noroc sa găsești Sunt o legendă. Iar o carte relativ rară este Razboiul Z de Max Brooks tradusă la editura 3

   Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.