Cercetatorii sustin: nu dati pizza si chipsuri la copii

Nu stiu daca cititi ziarele senzationale scrise de analfabeti (gen Click), eu o fac din cand in cand, chiar inainte de a pune hartiile pe gratarul sobei si de a le da foc. Pe bune, este cea mai ieftina hartie de foc!

Anyway, back to business: ideea este ca in Click, cel putin o data pe zi, trebuie sa citesc despre “cercetatorii britanici” – rareori “englezi” – ca au facut cine stie ce studiu in urma caruia au aflat un lucru care va schimba radical viata pe pamant. Unul dintre ultimele studii realizate de cercetatorii britanici ne spune ca, citez din memorie:

“copiii care pana la varsta de trei ani sunt hraniti preponderent cu pizza si chipsuri devin tampiti, avand grave probleme la scoala: note mici, probleme in a invata materia etc etc”.

Cam asta e concluzia la care grupul misterios de intelepti cercetatori britanici (ma intreb mereu daca o fi acelasi grup tampit care cerceteaza chestii cretine)… dupa cum ziceam, cam asta e concluzia la care grupul de cercetatori a ajuns dupa 15-18 ani de studiu: daca pana la 3 ani iti hranesti plodul cu pizza si chipsuri, plodul se tampeste.

Iar eu stau si ma intreb: oare chiar o fi pe bune? Adica, din miile de cercetatori britanici cu minti luminate, nu s-a gandit nici macar unul ca poate fi vorba aici despre material genetic prost? Adica, serios acum: daca cineva isi hraneste noul nascut cu pizza si chipsuri, nu insemna ca acel cineva este un dobitoc imbecil care a mancat tuica, vin sau pipi de rechin, hranit de un robot dobitoc caruia ii zicea ori mama, ori tata, si care fuma marijuana ca sa-i treaca erectia de dimineata? Si care radea cand ragaia fiindca a tras o basina infecta mirosind a peperoni si mozzarella?

Asa ca eu zic ca acest studiu este incomplet si trebuie repetat. Deci, domnilor cercetatori britanici, va rog din suflet sa gasiti o pereche de lectori universitari care-si hranesc plodul in primii trei ani de viata doar cu pizza si chipsuri si sa-mi spuneti daca si el are mari probleme in a prinde bazele traforajului in clasele primare.

UPDATE si Peseu: Acu’ m-a lovit trista realitate: oare cei 90% dintre romanii sub 30 de ani au crescut cu pizza si chipsuri? Nu de alta, dar nu-mi amintesc sa ma fi invatat cineva la scoala despre “Eminemscu care lam studiat trei ani si’umpic inainte ca sa.i inteleg opera adik Luciferul e ce-a mai tare poiezie coaie!11”

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.