Cum sa faci sa nu mai mananci shaorma

Vorbeam alaltaieri ca vreau sa mananc sanatos. Ieri mi s-a facut pofta de shaorma. Ptiu, drace, ce ti-e si cu ironia asta!

Partea buna? Am zis nu. Cum am facut sa spun nu ideii de a lua o shaorma cu de toate? Mi-am luat o plescavita uriasa. Glumesc. De fapt, am facut asa:

M-am gandit ca o shaorma mare are in jur de 2,000 de calorii. Eu am inceput recent sa merg la sala si pentru ca am conditia fizica a lui Napoleon Dynamite, ard undeva in jur de 500 de calorii pe sesiune. Merg de 4 ori pe saptamana la sala, deci pentru a “arde” o delicioasa shaorma cu de toate tre’ sa imi irosesc o saptamana de sala. Pentru cei care nu merg deloc la sala, e mai rau. Pentru cei care merg mai des sau ard calorii cu tonele, numai invidie si pofta buna!

Oricum, matematic, e bine sa faci niste “calories counting” din cand in cand, sa raportezi la cat arzi zilnic si sa vezi ce usor iti este sa spui “nu”.

Update: Evident, aseara n-am cautat pe net datele exacte. Se pare ca o shaorma mare are “doar” undeva la 1,200 de calorii. Tot mult, dom’le, mult!

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.