Mesaj important pentru nenii si tantile de la meteo

Nu ma pasioneaza foarte tare privitul la televizor, dar se mai intampla – ca oricarui om – sa observ o chestie, doua, care se petrec pe la televiziunile noastre. Si, de la o vreme incoace, se pare ca eu ajung in fata televizorului fix cand se da meteo.

Cand eram mic si o vedeam pe tanti de la TVR prezentand prognoza imi amintesc ca eram foarte trist: orasul meu, Drobeta-Turnu-Severin, nu aparea pe harta. Mereu trebuia sa calculam media dintre Timisoara si Craiova pentru a afla cate grade vor fi afara. Mai apoi am devenit frustrat si suparat observand ca incepe sa apara o Resita, un Targu Jiu… da’ nu un Severin. Astazi am aflat de ce.

Si am aflat, evident, privind “prognoza meteo”: nenii si tantile de la meteo nu prea stiu cum sa ne zica. Adica suntem (cred eu) unul dintre putinele orase din Romania cu trei nume: si Drobeta, si Turnu, si Severin. Si care e prenumele?

Ei… aici e problema. A trecut vremea cand i se zicea lu’ nenea orasu (nici acum nu stiu de ce!) Turnu. Acum ni se zice Drobeta. Suntem acolo pe harta, chiar intre Craiova si Timisoara, si ne numim Drobeta. Populatia orasului fiind, deci, cunoscuta drept drobeteni sau drobetani, drobetisti sau drobetofori. Adica, la dracu, pe echipa noastra de fotbal din divizia 14 o cheama FC Drobeta, e clar ca asa ni se zice, nu?

GRESIT!

Gresit, dragii mei neni si dragele mele tanti care pregatiti rubrica meteo. Orasul nu este nici Drobeta, nu este nici Turnu, ci Severin! Ne cheama exact ca pe nenea ala, Adrian (pentru cei mai lenti, nu, nu vorebesc de Nastase!). Ne recunoaste si Basescu in posterele uriase pe care le-a impanzit prin oras, in care zice “Va multumesc, severineni” (probabil ironic, fiindca aici a iesit zdrobitor Geona).

Oricum, mesajul important pe care il transmit eu tuturor nenilor si tantilor care pregatesc rubrica meteo pentru cine stie ce televiziune (mai putin tanti de la TVR, ca de la o varsta-ncolo parca nu-ti mai vine sa inveti chestii noi): Drobeta Turnu Severin, cunoscuta de voi drept Drobeta, aflata in R-ul ala al Dunarii, chiar acolo intre Craiova si Timisoara, nu este nici Drobeta, nici Turnu. Este Severin! Sa fie clar!

1 thought on “Mesaj important pentru nenii si tantile de la meteo”

  1. Da ba, Severin. Io de Severin il stiu de cand ma stiu.. si tin minte ca ma ofticam cand studentii de la geogra ii ziceau mereu “Drobeta”. Oameni inculti in cap! >:)

    Si Resita e un oras superb si smecher, de-aia apare mereu la meteo, sa ne-ntelegem B-) :))

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.