Nu-ti place unde locuiesti? Mai gandeste-te!

De ceva timp incoace imi pare ca toate lucrurile negative legate de casa in care locuiesc sunt din ce in ce mai vizibile si mai greu de acceptat. Ba ca nu sunt suficiente camere, ba ca sunt prea multe si inutile holuri, ba ca in baie e prea frig sau prea cald (in functie de sezon), ba ca acolo nu-i o fereastra, ca mobila de-aici arata rau… lucruri care intr-adevar exista si sunt suparatoare, dar care cu siguranta nu trebuie considerate chiar atat de grave pe cat ajung, in anuminte momente, sa le consider.

E bine sa mai ai un “eye opener” din cand in cand, ceva care sa-ti arate ca poate fi mult mai rau. In cazul meu – si cu siguranta in cazul unei covarsitoare majoritati daca mai exista oameni care cred ca acolo unde locuiesc ei e naspa – eye opener-ul a venit din partea unui site numit Worst Room, care are ca scop gasirea celor mai proaste posibile locuinte din New York. Adica daca in New York poate fi atat de rau (la un pret de-a dreptul urias), atunci cam toti nu prea avem de ce sa ne plangem!

Printre numeroasele camere oferite spre inchiriere pe acel site am gasit:

Bijuteria de camera fara ferestre, doar $750 pe luna:

Un “complet mobilat” la putin peste $1,000:

Onoarea de a dormi pe jos pentru $1,200 pe luna:

Din nou o camera complet mobilata, cu salteaua putin uzata, la doar $850 pe luna:

Desi pare greu de crezut, sunt oameni care traiesc in asemenea conditii, nu intr-un sat uitat de lume din Romania, ci in minunata America. Constientizand lucrurile astea, parca iti este mai usor sa accepti ca este totusi bine acolo unde locuiesti si cel mai important este sa privesti totul in ansamblu: pana la urma, locul acela pe care il numesti “acasa” si pe care ti-l amenajezi asa cum vrei tu si cum poti, este cel mai tare loc din lume!

Mai putin, probabil, daca locuiesti intr-una din camerele de mai sus.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.