Impresii de la Zilele Severinului 2010

Nu stiu pe la altii cum e, dar in megalopolisul Drobeta Turnu Severin cand vine Sfantu’ Gherghe (sic) vine si un weekend de petrecere intins in toata urbea: Zilele Severinului 2010, adicalea editia XVIII-a, adicalea motiv de kitchuralie impanata cu sexosenie, frezosenie si plimbari in haita dintr-un capat in celalalt al orasului.

Pentru cei care nu cunosc Severinul precum severinenii, intreaga sarbatoare pare grandioasa, un fel de Casa Poporului printre sarbatori: organizata in trei puncte cheie ale orasului, cu “Padurea” (un parc maaaaare) devenind locul ideal pentru mici, carnati, bere la pahar si muzica populara; cu strada Crisan (vreo cateva sute de metri) devenind targul-balci cu Peruani dand din buric, gogosi si clatite, kurtos colaci si jeleuri, haine turcesti si maicute care sfintesc de zor iconitele asezate, intamplator, chiar in fata jocurilor de tip “roata norocului”; si in fine Palatul Theodor Costescu (denumirea pompoasa a teatrului aflat in paragina) unde se strang seara mai marii rapsozi ai neamului si puhoiul de tinerime pregatita sa-si faca poze cu arteziana, artistice, numai bune de HI5. In realitate, aceasta grandoare se desfasoara pe o linie aproximativ dreapta cu pauze de mers (pe jos) vreo 10 minute de la o locatie la cealalta sau cu masina 15-20 de minute.

Insa nu lucrul acesta este cel amuzant – ba chiar au fost cateva surprize placute de Zilele Severinului 2010, vezi All Star Game-ul feminin – ci majoritatea persoanelor care incep sa populeze orasul cu aceasta ocazie speciala, imbracati la tol festiv, cu haine noi si curate, cu frizuri proaspat stilizate si cu gadgeturi care mai de care mai spectaculoase, cum ar fi palariile cu sclipici, ochelarii de soare purtati invers (adicalea cu “ochii” la ceafa) sau tenisii multicolori – toate combinate cu o camasa trendy, mov, deschisa la ultimii doi nasturi si o pereche de “ginsi” Huan-Hai, asa cum se poarta. Asta la reprezentantii sexului tare dupa o bere, ca reprezentantele sexului frumos (sau pe-acolo pe undeva) inventivitatea atinge cote maxime.

Da, bunul simt vestimentar nu exista nici la mine la tara, in Severin – lucru dezgustator cand vine vorba de baieti si absolut incantator cand vine vorba de decolteuri uriase, pantaloni cu doua numere mai mici purtate pentru evidentierea formelor si cate un “hai, fa, mai repede, ca ne bate hala aci!” care iti ucide inceputul de erectie.

Ca tot am zis-o, daca ar fi sa analizez Zilele Severinului de anul acesta cam asa as face-o: o excitare usoara, o promisiune frumoasa si chiar un inceput de erectie, toate distruse subit de realizarea ca frumoasa din poveste este nimic mai mult decat un transsexual bine tunat. Pana la urma, probabil, daca mai tragi repede pe gat trei pahare de ceva-cu-mult-alcool, vei ajunge la o seara de neuitat, dar una cu care nu te vei lauda prietenilor.

Mi s-a parut, totusi, ca anul acesta severinenii au mai evoluat putintel. Parca nivelul de badaranie a scazut fata de alti ani, parca nu toate fetele vor sa pozeze in curve si parca tot mai putine specimene bete-pulbere exista pana la ora 22. Intre noi fie vorba, pe cand eram si eu tanar rebel proaspat frezat si innoit la camasa, nu cred ca ma prindea ora 22 foarte sigur pe propriile-mi patru picioare… Asadar two thumbs up pentru concitadinii mei!

Bine-nteles, inca mai avem de intors niste paradoxuri (cred eu ca existente la nivel national): la Iris abia daca s-au strans trei pumni de oameni, pe cand la Stefan Banica Jr pana si o parte dintre cei de la Padurea cu mici au lasat grasimile si alcoolu’ pentru spectacol. Lasa, la anu’ vom fi mai maturi!

1 thought on “Impresii de la Zilele Severinului 2010”

  1. Foarte foarte adevarat ! Impartasim aceeasi impresie despre asa zisele Zile ale Severinului . Trebuie sa recunosc , am mancat si eu doi mici asortati cu un pahar de bere in prima seara (pana nu am fost invadati de restul judetului ) , insa All Star Games a fost pentru mine ceva inedit , pozitiv si incantator pentru orasul nostru . Bravo celor care au avut ideea sa schimbe ceva si curajul sa duca pina la capat ce au inceput .Multumesc

    Reply

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.