Promptitudine RDS, Viteza Clicknet

Cand traiesti intr-un mic orasel de provincie, printre multe alte lucruri care lipsesc cu desavarsire sunt greu de gasit, cele mai mari probleme le ridica tehnologia. Internetul, in cazu’ lu’ suPsemnatu’.

Dupa ce ani si ani de zile am melciocait cu un internet infect de la S-Man (fost Expert, fosti dinozauri) care avea limita de upload/download la 10kbps, am trecut pe Clicknet din motiv ca, la ora respectiva, erau singura alternativa. Un abonament relativ decent, clar mult superior S-man-ului (undeva la 600k download, 60k upload), dar totusi departe de promisiunile vitezelor de “pana la” 6 MBps (care, mai recent, am aflat via Dragos ca n-ar fi bytes ci biti – sau invers, sau pe-aproape). Si departe de ce are nevoie casa in care locuiesc eu acum (sau, mai exact, locuitorii din casa).

Avem acum, dupa venirea Alinei, trei calculatoare si, deci, un singur internet care da jos cu 600k. De la Clicknet. Am sunat la domnii si domnisoarele sa cer inca doua abonamente, am fost informat ca nu se poate. Ca optiuni: imi iau un router sau imi mai trag atatea linii suplimentare de telefon cate abonamente de internet vreau. Cea din urma alternativa cam pica din motive de cost suplimentar exagerat, prima pica din motiv de viteza jegoasa datorata impartirii.

Ce ne facem, asadar?

Mergem la concurenta, contactam RDS.

La telefon, la relatii cu clientii, un tip dragut si rabdator care imi explica frumos ca nici la ei nu se poate cu mai multe abonamente. Da, se poate cu router. Ma momeste si cu celebrul Digi Mobil si alte abureli (oricum, sincer vorbind, stiam ca e singura alternativa) si accept sa ma duc la reprezentanta d-aici sa pornim ABONAMENTUL RDS.

Cand am ajuns la sediu, dupa o lunga plimbare cu Perpedesul proprietate personala, transpirat tot, imbracat tot in negru din motive de doliu, neras din motive de traditii si imputit din motive de nespalat, observ ca toate cele trei tipe de la ghisee erau: a) bune; b) aparent ingrozite de mine. Dau cu buna ziua, aflu ca nu m-am dus la tipa la care trebuie, ajung la tipa, ii zic ce vreau, primesc prima veste buna: nu se poate fibra optica din motive de stat la casa. Intr-o secunda, internetul de la RDS cu viteze de “pana la” 50MBps a fost decimat (pe bune, adica, pana la 5MBps, cat ii tine cablul de telefon).

Constinta mea o da inainte cu “n-am ce face, asta e singura alternativa”, asa ca ii zic duduii sa purceada cu contractul. Stupoare:

– Da’ ultima chitanta de la Electrica o ai? ma intreaba zambitoare.

Evident, nu am. Nici nu stiam ca trebuie, nici nu ii vad rostul. Ma scuza ca-s baiat finut si imi zice sa i-o aduc cat mai repede. Promit, scuip in san, jur cu mana pe Biblie, plec. Din usa o aud spunandu-mi ca o sa ma contacteze baietii in cateva zile.

Trec cateva zile si imi zic sa ma duc cu nenorocita de chitanta de la Electrica – poate d-aia nu ma contacteaza baietii. Iar cu Perpedesul, iar cu transpiratia, aceeasi poveste, dau cu factura. Era, evident, doar dovada platii, factura in sine zacand in cosul de gunoi al bancii in care am platit si anume factura.

– A, pai nu e bine, imi trebuie factura originala, nu dovada platii, ma informeaza domnisoara. Dar lasati, o pastrez pe asta si imi aduceti factura cand o primiti.

Motivele pentru care este necesara respectiva factura, tin sa mentionez, imi sunt complet necunoscute. N-am riscat sa intreb, sa nu par prost. Am plecat in schimb spre casa, asteptand sa ma contacteze baietii ca vazuse fata ca eu eram om calumea, platitor de facturi.

Si iata-ma astazi, 21 iulie 2009, confortabil asezat in scaunul meu imputit. Intre timp am primit factura de la Electrica (factura cea noua), am platit factura de la Electrica (cea noua) si am dus factura de la Electrica (cea buna) la RDS. Fata de la ghiseu trebuie sa fie convinsa ca sunt cel mai bun posibil client al lor. Platesc, alerg, fac tot ce trebuie…. da’ baietii tot nu m-au sunat. Internetu’ tot n-a venit. Totul este neschimbat (mai putin eu, care probabil am mai slabit putin dupa toata alergatura).

Morala? Nu exista una. Eu mi-am propus ca, daca pana vineri nu vine nimeni sa-mi traga internet… sa mai astept doo-trei zile. Sa ma duc luni foc si para la duduia cea blonda, sa ii zic sa-si bage facturile mele de la Electrica in cosul de gunoi si sa le dea foc si sa anuleze contractul. Sa sun apoi la Clicknet si sa le spun ca, de fapt, imi pun o noua linie telefonica si mai vreau un abonament de net. Astia macar au venit prima data la 3 zile dupa comanda.

Baietii lor sunt mai buni decat baietii nostri.

Leave a Comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.